Plasticvrije wasstrips - Wat zit er wél in LIV+LINN? - LIV+LINN

LIV+LINN

Wat zit er wél in LIV+LINN?

Beginnen met écht schoon wassen, dat klinkt best goed toch? Onze plasticvrije wasstrips zijn 100% plasticvrij, 100% hypoallergeen én 100% afbreekbaar. Daarnaast zijn ze ook nog eens helemaal vegan en dierproefvrij. 

We kunnen begrijpen dat je je afvraagt: wat zit er dan wel in? Dat kunnen we je vertellen in deze blog. Onze “frisse geur” en parfumvrije wasstrips hebben een aantal gemeenschappelijke ingrediënten. 

Sodium C14-17 Alkyl Sec Sulfonate

… is een plantaardig bevochtigingsmiddel dat ook voorkomt in shampoos en schoonmaakproducten. Wij gebruiken het in onze plasticvrije wasstrips als formule voor een efficiëntere reiniging.

 

Sodium C14-16 Olefin Sulfonate

… is een plantaardig en biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel met een hoge reinigingskracht en sterk schuimende eigenschappen. 

 

Lauryl Glucoside 

… is een plantaardig, biologisch afbreekbaar, mild reinigingsmiddel dat matig tot veel schuim geeft. Het werkt graag samen met andere oppervlakte-actieve stoffen. In het algemeen helpt dat om mildere formules te creëren, zoals in onze plasticvrije wasstrips. 

 

Sodium Gluconate

… is de geneutraliseerde vorm van gluconzuur, een conserveermiddel. Dit helpt verkleuring van de formule na verloop van tijd te voorkomen. 

 

Potassium Sorbate

… is een ander conserveermiddel. Het is niet sterk en werkt samen met Sodium Gluconate om de strips zo goed mogelijk te houden. 

 

Witte mineraal olie

… is afkomstig van een fossiele olie. ​​Deze olie wordt sterk geraffineerd en gezuiverd, waardoor er een zuivere, geur- en kleurloze substantie overblijft die geschikt is voor bijvoorbeeld cosmetische en huishoudelijke doeleinden. Door deze raffinage is de witte minerale olie volledig veilig in gebruik. 

 

Cocamidopropyl Betaine

… is een veelgebruikt ingrediënt in allerlei reinigingsproducten. De belangrijkste reden voor zijn populariteit heeft te maken met bubbels. Iedereen houdt van bubbels. En cocamidopropyl betaïne is geweldig om ze te stabiliseren in onze wasstrips. 

 

PEG-7 Glyceryl Cocoate 

… is een heldere, lichtgele olie op basis van kokosnoot/palmpitolie en glycerine. Het is een mild reinigingsmiddel dat populair is in babywasjes en formules voor de gevoelige huid.

 

Daarnaast bevatten de plasticvrije wasstrips ook nog parfumerende stoffen die ook 100% vegan, dierproefvrij en afbreekbaar zijn. 

Vragen over ons product? Je kunt altijd een berichtje sturen, bijvoorbeeld via ons Instagram kanaal.

Laat een reactie achter:

Related Posts

Met plasticvrije wasstrips nooit meer de verkeerde dosering wasmiddel
Met plasticvrije wasstrips nooit meer de verkeerde dosering wasmiddel
Bijna negentig procent van de consumenten gebruikt de verkeerde dosering wasmiddel. Dit blijkt uit een onderzoek in o...
Read More
World Vegan Day: wat is vegan wasmiddel?
World Vegan Day: wat is vegan wasmiddel?
Vandaag vieren we World Vegan Day, een dag waarbij we als samenleving stilstaan bij een bewuste levensstijl zonder di...
Read More
Plasticvrij wassen: Zo kom je af van microplastics in je was
Plasticvrij wassen: Zo kom je af van microplastics in je was
Zo, dat wasje is weer gedraaid! Je kleding ligt brandschoon in de kast en alle viezigheid is met het waswater afgevoe...
Read More