Plasticvrij wassen op vakantie - LIV+LINN

LIV+LINN

Plasticvrij wassen op vakantie

Het zonnetje schijnt 🌞, de lucht is blauw, maar je moet nog snel een wasje draaien op vakantie. Als je voor een langere tijd op vakantie gaat is het fijn als je je zomerse items een keertje (plasticvrij) kunt wassen. Zo kun je in je frisse outfits nog meer genieten van je vakantie, waar je ook bent, met óf zonder wasstrips. 

Gemakkelijk én duurzaam wassen op vakantie, hoe dan? We vertellen je er alles over in deze blog én verrassen je met een leuke winactie.

Machine- of handwas

Een grote lading was, die was je natuurlijk het liefste in de wasmachine. Gelukkig hebben een hele hoop hotels, vakantiehuisjes en andere accommodaties vandaag de dag een wasservice óf wasmachine. Is er geen wasservice aanwezig op locatie, dan is er altijd nog de mogelijkheid om een wasserette te bezoeken. Echter kunnen deze kosten flink uiteen lopen, dus het is verstandig om hier op te letten.

Als je niet zoveel kleding bij hebt, op bijvoorbeeld een korte vakantie, dan kun je altijd je was even met de hand doen. Dit kun je doen door een sopje te maken in een teiltje, emmertje of natuurlijk in het bad of de gootsteen. Bij voorkeur voeg je een biologisch wasmiddel of plasticvrije wasstrips zoals LIV+LINN toe aan het water. Je kunt dan beginnen met wassen. Heb je hardnekkige vlekken in je kleding? Dan is het belangrijk dat je de kleding wat langer laat weken.

Drogen

Als je kleding eenmaal schoon is, dan kun het laten drogen. Op warme vakantiebestemmingen is dit natuurlijk zo gebeurd, maar als het weer niet meezit kan dit iets langer duren. Daarom is het belangrijk om je kleding goed uit te wringen zodat er zo min mogelijk water in de kleding blijft zitten. Een handige hulpmiddel hiervoor is een handdoek: je rolt de kleding in een handdoek en spant deze zo goed mogelijk aan. Op deze manier wordt er veel water door de handdoek opgenomen. Om je kleding snel te laten drogen hang je ze vervolgens in de zon óf op een warme plek.

Kleding luchten

Geen zin om te wassen? Laat je kleding dan eens lekker luchten op vakantie. Zo bespaar je een wasbeurtje, moeite én blijft je kleding langer mooi. Je kunt je zomerse items bij lekker weer buiten in de open lucht hangen en de volgende dag weer dragen. 

De was hangt aan een rek buiten in het zonnetje na het wassen met plasticvrije wasstrips

LIV+LINN plasticvrije wasstrips mee op vakantie

Om plasticvrij te kunnen wassen op jouw reisbestemming én je favo-outfit, bikini of zwembroek vaker te kunnen dragen, daar helpen we je graag bij. Onze plasticvrije wasstrips passen gemakkelijk in je koffer en zijn geschikt voor al je hand- en machinewasjes op jouw vakantie.

Om de zomer in te luiden hebben we een toffe winactie via onze Instagram en Facebook. We geven namelijk een waspakket weg dat je voorziet van al je wasjes deze zomer. Of je nu op vakantie bent of lekker thuis uitrust. ✨  Doe je mee?

Weten hoe je op een simpele manier nóg minder plastic kunt gebruiken in je dagelijkse leven? Wij helpen je op weg met 4 simpele tips.

Laat een reactie achter:

Related Posts

Hoe doe je een (duurzame) handwas?
Hoe doe je een (duurzame) handwas?
Heb je even geen wasmachine in de buurt of hoef je maar een kleine hoeveelheid kleding te wassen? Dan biedt een handw...
Read More
5 voordelen van plasticvrije wasstrips
5 voordelen van plasticvrije wasstrips
Ben jij van plan om de duurzaamheid van je wasroutine te veranderen? Dat kan met onze plasticvrije wasstrips. We hebb...
Read More
Zó houd je je badkleding mooi
Zó houd je je badkleding mooi
Je badkleding krijgt heel wat te verduren op vakantie. Daarom is het belangrijk om goed voor je items te zorgen. Met ...
Read More