World Vegan Day: wat is vegan wasmiddel? - LIV+LINN

LIV+LINN

World Vegan Day: wat is vegan wasmiddel?

Vandaag vieren we World Vegan Day, een dag waarbij we als samenleving stilstaan bij een bewuste levensstijl zonder dierenleed. Veel voedsel, maar ook kleding, cosmetica en huishoudelijke producten zijn vaak afkomstig van dierlijke stoffen. Dat hoeft niet altijd zo te zijn. Door kleine aanpassingen te maken kun je al snel makkelijk bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst. Wasmiddel bijvoorbeeld, is niet altijd vegan. Wij helpen je graag op weg om in de toekomst te wassen met vegan wasmiddel. 

Waarom is wasmiddel soms niet vegan? 

In veel wasmiddelen wordt gebruikt gemaakt van dierlijke eiwitten, zoals bijvoorbeeld dierlijke vetten. In veel gevallen gaat het over het ingrediënt ‘sodium tallowate’: een moeilijk woord voor verzeept rundvet. Dit zorgt ervoor dat je wasje lekker gaat schuimen. Maar het kan ook anders. Er zijn een hoop plantaardige oliën die net zo fijn schuimen, bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie. Wasmiddelen die gebruik maken van plantaardige oliën zijn in opmars, maar nog lang niet ieder wasmiddel merk laat je vegan wassen. 

Is ieder wasmiddel dierproefvrij? 

Helaas moeten we je teleurstellen, niet al het wasmiddel is dierproefvrij. Sinds 2013 is er in Europa een verbod op dierproeven, maar dit betekent niet dat al het wasmiddel dierproefvrij is. Een merk kan dierproefvrij zijn, maar de ingrediënten die het product bevat kunnen wél op dieren zijn getest, zeker als de inkoop buiten Europa is gedaan.

Hoe kan ik vegan wassen? 

Er zijn een hoop merken die wel volledig vegan wasmiddel maken. Deze merken gebruiken vaak een vegan keurmerk, hierdoor kun je gemakkelijk herkennen of het wasmiddel vrij is van dierlijke producten. LIV+LINN laat je ook vegan wassen. Onze wasstrips zijn 100% vegan en dierproefvrij gemaakt. 

Graag vieren we World Vegan Day samen met jou. Je ontvangt deze week 5 euro korting op je bestelling met de code PACK5. Kijk snel in de shop. 

Deze code is geldig t/m zondag 6 november 23:59 bij een minimale bestelwaarde van een 3-pack wasstrips. Leave a comment:

Related Posts

Zó houd je je badkleding mooi
Zó houd je je badkleding mooi
Je badkleding krijgt heel wat te verduren op vakantie. Daarom is het belangrijk om goed voor je items te zorgen. Met ...
Read More
Plasticvrij wassen op vakantie
Plasticvrij wassen op vakantie
Het zonnetje schijnt 🌞, de lucht is blauw, maar je moet nog snel een wasje draaien op vakantie. Als je voor een lange...
Read More
4 tips voor een plasticvrij leven
4 tips voor een plasticvrij leven
Samen minder plastic gebruiken, dat is makkelijker dan het lijkt. We helpen je met simpele tips op weg naar een plast...
Read More