Hoe doe je een (duurzame) handwas? - LIV+LINN

LIV+LINN

Hoe doe je een (duurzame) handwas?

Heb je even geen wasmachine in de buurt of hoef je maar een kleine hoeveelheid kleding te wassen? Dan biedt een handwasje uitkomst. Sommige kleding mag zelfs alleen maar met de hand gewassen worden. Maar hoe doe je de was gemakkelijk met de hand? Dat leggen we je uit in deze blog.

Stap 1: een sopje maken

Wanneer je een handwas doet met een grote hoeveelheid kleding is het het makkelijkst om een sopje te maken in een badkuip. Heb je geen badkuip in de buurt, of was je maar enkele items? Dan is een gootsteen of een emmer ook prima. 

Vervolgens maak je een sopje met lauwwarm water en wasmiddel of dus wasstrips. Zorg ervoor dat je gekozen wasmiddel goed oplost in het water. Dan kun je verder met de volgende stap. 

Stap 2: je kleding wassen 

Dompel vervolgens de kleding onder in het water. Het is belangrijk om je kleding een tijdje te laten weken om eventuele vlekken te verwijderen. Als de kleding doorweekt is, is het de bedoeling dat je het water een tijdje in beweging houdt, net als de wasmachine anders zou doen. Zo krijg je je kleding goed schoon.

Na het wassen kun je je kleding uitspoelen. Het is belangrijk dat je al het sop uit je items haalt, door ze goed uit te spoelen. Dit kan bijvoorbeeld door ze onder een lopende kraan te houden. Als je dit doet, gebruik dat niet meer water dan nodig is. Zo verspil je zo min mogelijk. 💧

Tip: ga niet wringen en wrijven, dit gaat ten koste van de kwaliteit en de elasticiteit van je items. 

Stap 3: kleding drogen

Je kunt je kleding het beste laten drogen als er zo min mogelijk vocht in zit. Knijp daarom voorzichtig het water uit je kledingstukken. Vervolgens is het het meest duurzaam om je kleding natuurlijk te laten drogen in de buitenlucht aan de waslijn. 

Met dit stappenplan hebben we hopelijk jouw toekomst gevuld met handwasjes. Het is een duurzaam alternatief voor kleine hoeveelheden was. Zo draait je wasmachine geen overuren én verbruik je minder stroom. Dat is fijn voor je portemonnee en voor onze wereld.

Met dit stappenplan hebben we hopelijk jouw toekomst gevuld met handwasjes. Het is een duurzaam alternatief voor kleine hoeveelheden was. Zo draait je wasmachine ook geen overuren en verbruik je minder stroom. Dat is fijn voor je portemonnee en voor de natuur. 

Een (hand)wasje doen op vakantie, dat kan ook erg gemakkelijk. Bekijk snel onze tips over hoe je dat het beste kunt doen. 

 

Leave a comment:

Related Posts

Met plasticvrije wasstrips nooit meer de verkeerde dosering wasmiddel
Met plasticvrije wasstrips nooit meer de verkeerde dosering wasmiddel
Bijna negentig procent van de consumenten gebruikt de verkeerde dosering wasmiddel. Dit blijkt uit een onderzoek in o...
Read More
Wat zit er wél in LIV+LINN?
Wat zit er wél in LIV+LINN?
Beginnen met écht schoon wassen, dat klinkt best goed toch? Onze plasticvrije wasstrips zijn 100% plasticvrij, 100% h...
Read More
World Vegan Day: wat is vegan wasmiddel?
World Vegan Day: wat is vegan wasmiddel?
Vandaag vieren we World Vegan Day, een dag waarbij we als samenleving stilstaan bij een bewuste levensstijl zonder di...
Read More